Lodeh 7 Warna Diyakini Warga Yogya Jauhkan “Pageblug”, Ini Maknanya

Editor: KRjogja/Gus

Kluwih : kluwargo luwihono anggone gulowentah gatekne.

Cang gleyor : cancangen awakmu Ojo lungo-lungo

Terong : terusno anggone olehe manembah Gusti Ojo datnyeng, mung yen iling thok.

Kulit Mlinjo : Ojo mung ngerti njobone ninh kudu reti njerone babagan pagebluk.

Waluh : uwalono ilangono ngeluh gersulo.

Godong So : golong gilig donga kumpul wong Sholeh sugeh kaweruh Babakan agama lan pagebluk

Tempe : temenana olehe dedepe nyuwun pitulungane Gusti Allah.

BERITA REKOMENDASI